Raskt & diskret levert - Gratis frakt - 365 dagers angrerett
0
0
Shaft dildo

Dildoens historie

Som det kommer frem av “vibratorens historie” så kan den spores ett godt stykke tilbake i tid. Men om du ble imponert av at det eksisterte vibratorer for 150 år siden, så vil du sannsynligvis bli sittende å måpe når du får vite av dildoer har vært ett kjent hjelpemiddel i over 2500 år.

Rundt 1970 hadde vi her i landet det som senere ble kjent som kvinnefrigjøringen. En del av det besto også av seksuell frigjøring, sex skulle ikke lenger utelukkende skje på mannens premisser.
Siden det tydeligvis var behov for en slik “frigjøring” lever mange mennesker i troen at det at kvinnen kan oppnå seksuell tilfredsstillelse på lik linje med mannen som noe relativt nytt.
Det er så feil som det kan få blitt.

Allerede for 2500 år siden så hadde kvinner innsett at menn ikke alltid kunne gi dem den tilfredsstillelse de ønsket seg.
Siden kvinner ikke ligger etter mannen når det kommer til fantasi og kreativitet hadde hun funnet ut at det var fullt mulig å lage en kopi av hans penis. Ikke bare kunne hun lage en kopi, hun kunne også forbedre alle de detaljene hun ikke var helt fornøyd med, størrelsen fks. var en av de tingene som ofte ble endret en smule, etter som hvor stor hun ønsket seg den….
De første eksemplene av dildoer vi kjenner til er ca 2500 år gamle, de fleste bærer preg å ha vært mer enn bare bruksgjenstander, flere er rikt utsmykket og har tilsynelatende vært like mye ett gudebilde som en dildo.
Man kan lurer på om mannens ereksjon var hans måte å hevde seg på, at den mannen med den største ereksjonen automatisk ble stammenes høvding, men hva da om man en dag skulle bli rammet av ereksjons svikt?
At ereksjons svikt også den gang ble sett som ett problem, er det ingen tvil om, siden det finnes oppskrifter på forskjellige urte miksturer som skulle kurere den slags uønsket slapphet.

I følge Panati kommer ordet dildo fra latin, dilatare som betyr “å åpne på vid gap” til “dilate som beyr “å ekspandere. Disse ordene er opphavet til det italienske verbet dilettare som betyr “å gi nytelse” som igjen antas å være opphavet til diletto… som ble til dildo.
Merriam-Webster har sporet ordet dildo tilbake til ca 1598.
Tidligere gikk denne oppfinnelsen under navnet olisbos.
Olisbosen var ikke utelukkende laget av sten, sten er naturlig nok ikke det perfekte materiale å lage noe man bruker når man onanerer. (allikevel må vi jo innrømme at etter å ha kikket på noen bilder av disse, så er vi mektig imponert over hva man greide å lage)
Langt oftere brukte man treverk, som både er lettere å forme og å bruke, siden det har en langt lavere vekt.
Også skinn som ble behandlet, rullet og formet til den rette fasongen er beviselig brukt. Fordelene med skinn er formodentlig at det holder bedre på varmen, samtidig som det gir en litt mer “realistisk følelse” siden det ikke er like hardt.
Man kan bare la seg forbløffe over menneskets oppfinnsomhet gjennom tidene.

Dildoen har egentlig ikke utviklet seg stort siden den gang, den ser ut omtrent som den har gjort i alle år.
Nye materialer har kommet til, cyberskin og cyber jelly er de to nyeste og de skal visstnok føles som ekte vare.
Men på veien hit har man også vært innom fks. dildoer av glass, metall og ikke minst is.
Ikke alle har vært like hensiktsmessige i bruk, fks. er vel dildoer av is i all hovedsak vært brukt i filmer, siden det er lettere sagt enn gjort å lage en isdildo som ikke forårsaker frostskader eller ville hyl av alt annet enn nytelse.

Skillet mellom dildoer og vibratorer er i dag ukjent for mange. Men for å si det enkelt, en vibrator vibrerer, en dildo gjør det ikke.
De kan se like ut, de kan være av det samme materialet, men den som vibrerer heter vibrator, den som ikke vibrere er en dildo.
Så enkelt.

Les flere artikler om sex gjennom historien:

Gode tilbud

Om Erotikknett
Sexleketøy fra Norges mest spennende sexshop!
Erotikknett er Norges eldste online sexshop og har solgt sexleketøy siden 1999.
Vårt mål har alltid vært å tilby det beste innen sexleketøy, til de beste prisene.
Kjøp sexlektøy og tilbehør du trenger, med gratis frakt direkte til postkassen din.
Vi har naturligvis nøytral og diskret levering slik at ingen andre enn du selv vet hva du får tilsendt.

Login or register

Registering has many advantages: Possibility to write product reviews and get discount codes for the job Unique offers directly on "My page" Share and save wish lists You will also benefit from our points system which gives a discount of an additional 5%. And much more.