Litt om collar

Collar benyttes tradisjonelt for å vise eierskap.

Den underdanige benytter et halsbånd, som kan være laget i et hvilket som helst materiale, for å vise underkastelse og/eller tilhørighet.
Mest vanlig er dog et enkelt sort halsbånd i skinn, med en D ring eller O ring i front for å kunne feste et bånd eller lenke.
Det finnes halsbånd i skinn med flere ringer, i forskjellige bredder, i flere farger og med eller uten nagler, foruten halsbånd i stål utstyrt med hengelås, bare for å nevne noen varianter.

 

Mange har flere collars som benyttes til forskjellige anledninger og forskjellige collars kan også ha forskjellige betydninger, det er i så fall avtaler som gjelder mellom den dominante og den submassive.
Et dom/sub forhold trenger tross alt ikke være statisk, det kan være dynamisk og variere etter dag og form.
Disse avtalene har den som bivåner ingen rett eller behov for å kjenne til.

 

I noen miljøer arrangeres det egne seremonier hvor den underdanige får satt på halsbåndet sitt, litt som en bryllupsseremoni.
På samme måte forventes det at en person med collar behandles på en spesiell måte, siden denne personen har oppnådd å få et collar.
Noen beskriver det å ta på seg collar som å tre inn i en verden hvor de er trygge og ingen eller ingenting kan skade de.
Det er også verdt å nevne at ofte er halsbåndet den dominantes eiendel og det forventes at den underdanige behandler det med respekt.

 

Et halsbånd kan benyttes i forbindelse med ydmykelse, men like ofte bæres det som et smykke, med stolthet.
Ett collar er et tegn på at den dominante bryr seg om den underdanige og for mange underdanige er det å ikke få lov å bære collaret en større straff enn 40 harde slag med pisken.

 

Det å forsøke å dominere en kvinne som allerede har et collar, er som en dødssynd å regne i miljøer hvor collaret faktisk betyr noe, kun den som har «eier rett» til collaret har lov å legge hånd på den som bærer det, med mindre «eieren» har gitt noen andre lov til å berøre vedkommende.
At en person bærer et collar betyr ikke at bæreren underkaster seg hvem som helst, det betyr at bæreren underkaster seg en bestemt person.
Og siden det antageligvis ikke var du som satte det på, så er den personen ikke deg.
Det samme er å berøre collaret.
Du går ganske enkelt ikke bort til noen og drar i ringen, det viser en fullstendig mangel på folkeskikk, det er litt som å gi en tilfeldig person du treffer i heisen en ørefik.
Det er naturligvis lov å spørre, men i utgangspunktet er svaret nei, så vær forberedt på å få et nei.
Om det ikke er nei direkte, så blir du ofte bedt om å spørre den som collaret henviser til.

 

I løpet av de siste årene er det blitt mer og mer vanlig i alle sosiale lag å benytte forskjellige halsbånd, eller ting som minner om halsbånd rundt halsen (fks. smale silkebånd eller i mykt skinn)
Disse omtales noen ganger som «sort belte i blow-job» uten at vi skal gå god for at det er en fortjent eller riktig betegnelse.
Dette er like mye mote som kommer fra Goth og alternative miljøer (hvor halsbånd har vært vanlig i lang tid)
Bruk av collar er også ganske vanlig i main stream pornografi, men der er det normalt ikke knyttet opp mot de faste rollene, siden både underdanige og dominante kvinner kan benytte collar.
Også i fetish miljøet er det vanlig å se kvinner med collar uten at de nødvendigvis er submassive eller tilhører noen.
Der brukes det ofte mer for å komplettere et antrekk eller en stil enn noe annet.
Det er derimot sjelden å se en dominant mann med collar.

 

Vi fører et bredt utvalg av collar i vår nettbutikk, se hele utvalget HER