Analsex – en introduksjon

Når vi nå skulle sette oss ned å skrive en detaljert guide til hvordan man bør gjennomføre ett analt samleie, 

fortrinnsvis for første gang og da helst på en måte som gjør at man har lyst til å gjøre det igjen, 

var det en ting som slo oss: Ikke gjør som du ser i pornofilmene! 

 

Den eneste erotiske filmen vi har sett som har noe å lære oss vanlige mennesker er Nina Hartley’s guide to anal sex. Og det er en instruksjonsfilm.

1. Kommunikasjon er nøkkelen til suksess

Viktigst av alt, her som når det gjelder all annen sex, er kommunikasjon. Snakk sammen. Først når dere begge to er innstilt på å prøve er det på tide å gå videre i denne guiden. Ikke all verdens guider, tips og triks eller gode meninger kan hjelpe dere å praktisere analsex om ikke dere begge er innstilt på at dette er noe dere faktisk ønsker å gjøre.

2. Tommelfingerregel for å unngå infeksjoner

Hygiene er enda viktigere her enn når det gjelder all annen sex. De fleste nøyer seg med et bad eller en dusj på forhånd, men det er også mulig å få kjøpt utstyr for en dypere og bedre vask, dersom man ønsker det. Husk også at en ting (dildo, buttplugg, finger, penis e.l.) som har vært i rektum taldri må overføres direkte til vagina, siden det kan forårsake infeksjon.

3. Dette er ikke her du skipper forspillet

Bruk mye tid på oppvarmingen, ta fingrene eller tungen til hjelp og pirr området rundt anus, til hun/han greier å slappe helt av.  Om det er snakk om å penetrere en mann analt, eller en kvinne vaginalt spiller egentlig mindre rolle for fremgangsmåten. Den største forskjellen er at dersom det er snakk om analsex, så er det som regel behov for en betydelig større mengde glidemiddel, siden dette er et område som ikke er «selvsmørende»

Begynn med en finger og godt med glidemiddel. Ta det med ro og la partneren din ta i mot fingeren fremfor å presse den rett inn. Antageligvis vil en finger gli greit inn og du vil kjenne ham knipe rundt fingeren. Ta tiden til hjelp og du vil kjenne musklene i anus slappe av. Da er det tid for en finger til og mer glidemiddel.

4. Gjør det til en smooth opplevelse

Benytt rikelig med glidemiddel, spesielt i oppstartsfasen, det er bedre med altfor for mye enn litt for lite.

Dersom det er snakk om å bruke kondom, anbefales et vannbasert glidemiddel, da dette ikke står i fare for å ødelegge kondomet.

Dersom dere ikke skal det, eller kun vil bruke en finger, hold dere til silikonbasert glidemiddel. Silikonbasert glidemiddel trekker seg ikke inn i huden på den samme måten, og vil holde det glatt mye lengre. Det er også spesielt glidemiddel beregnet på analt bruk å få kjøpt, disse glidemiddelene inneholder ofte og også et mildt bedøvende middel for å lettere slappe av i ringmuskelen.

5. Jobb sammen videre mot målet

Om målet er penetrering, begynn med en finger. La mottageren bestemme tempoet – på den måten er kan h*n styre tempoet etter egen evne, og dere er sikre på at det ikke gjør vondt …

Når en eller to fingre går bra, anbefaler vi en LITEN buttplugg, siden den er helt glatt og man slipper å risikere rift fra fingernegler. Eller at spranget fra finger til «the real deal» faktisk blir for stort.

Flere fremgangsmåter

Vi tar også med et lite triks som kan være en grei måte å introdusere henne til analsex på. OBS: det forutsettes at dere har snakket sammen om emnet og hun i hvert fall har gitt et samtykke om at hun på ett eller annet tidspunkt er villig til å prøve.

Ved Oralsex: Når du slikker henne og samtidig bruker fingerne på henne, lar du simpelthen en finger gli nedover til anus. La den gli noen ganger opp og ned, trekk med godt av hennes naturlige smøring, før du lar fingertuppen finne anus. Så hver gang du presser den andre fingeren inn i hennes vagina, presser du lett mot analåpningen  også.

Tease litt: Fingeren skal ikke inn, den skal simpelthen føles av henne. Om hun greier å slappe av (og det vil hun etter hvert, kanskje ikke første gangen du gjør dette, men kanskje andre eller tredje gangen) kan du la fingeren gli en millimeter inn i henne der bak.

Stille og rolig: Så sakte som overhodet mulig kan den gli millimeter for millimeter innover. Ikke ta den ut og inn, hold den i ro, bare press litt nå og da, hvis hun virkelig nyter det kan det være hun møter deg på veien…

Reflekter: Snakk om det etterpå, spør hva hun syntes og bli ikke overrasket om hun likte det og gir deg grønt lys for å gjenta eksperimentet.

Sexstillinger

Det er to stillinger som er spesielt aktuelle å bruke om man skal prøve ut analsex de første gangene.

Den vanligste: Bakfra hvor hun står på knærne og albuene. På denne måten har personen bak fri tilgang og kan enkelt styre det hele. Bakdelen med denne stillingen er at den personen som står på kne gjerne må stramme musklene en smule for å greie å holde stillingen, og dermed ikke slapper helt av, noe som kan gjøre penetrering vanskeligere og i verste fall smertefullt.

Den optimale: stillingen for de fleste i begynnelsen, er at h*n ligger på ryggen, med en pute eller to under rumpa. På den måten kan h*n slappe helt av, samtidig som at underkroppen er løftet såpass høyt opp at det er en enkelt å komme til uten anstrengelser, og partner står stødig og dermed også med letthet kan holde hvilket et rolig og kontrollert tempo.