Raskt & diskret levert - Gratis frakt - 365 dagers angrerett
0
0
blogg artikkel illustrasjon

Hvordan velge riktig sexleletøy – Steg for Steg

Utvalget i sexleketøy har etterhvert blitt ganske stort, og det kommer til stadighet noe nytt. Er dette noe som er nytt for deg, kan det nok være utfordring nok i seg selv bare å forsøke å forstå hva alt skal brukes til. I denne artikkelen gir vi en innføring for å hjelpe deg litt igang.  

Hvordan gå frem

Når du skal kjøpe ditt første sexleketøy, er det fort gjort å trå feil og ende opp med noe som i hvert fall ikke frister deg til å eksperimentere videre. Vi har jobbet med å selge denne typen produkter i flere år og har i tillegg til en «personlig interesse». I løpet av denne tiden har vi skaffet oss en viss kompetanse når det gjelder sexleketøy. Dessverre er det fortsatt umulig for oss (og alle andre) å fortelle deg akkurat hva DU syntes er best. En ting «alle andre» roser opp i skyene behøver ikke være noe for deg i det hele tatt.

Hva liker du?

Det er nemlig slik at til syvende og sist er DU den eneste som vet hva som er godt for deg. Det er en ting som er viktigere enn alt annet før du bestemmer deg for hva du skal gå for av sexleketøy  Hva liker du?

Det er det eneste som teller, hva andre mener, hva de i butikken anbefaler… ikke noe av dette betyr noe. Det er du som skal bruke den og det er du som (forhåpentligvis) får deg en ny, fast følgesvenn. Nå er det jo vanskelig å vite hva du liker, all den tid du ikke har prøvd en vibrator før, men følgende spørsmål bør hjelpe deg å danne et bilde av hva du vil ha:

1. Størrelsen teller

Hvor stor skal den være? Alle har forskjellige preferanser, og dette gjenspeiler seg også i utvalget. Alt fra en finger til en arm er tilgjengelig, og valg av størrelse ER viktig. Det viktigste er at du finner den størrelsen du trives med.  Du kan få korte tykke, lange tykke, korte tynne eller lange tynne.

2. Riktig verktøy for riktig jobb

Skal den brukes til penetrering eller på klitoris? Kanskje begge deler? Dersom du IKKE skal bruke den til penetrering kan du kikke på de forskjellige apparatene som er designet for klitorisstimulering.

De kan se ut som bier, sommerfugler eller noe helt annet. Dersom penetrering står på ønskelisten, begrens deg/dere til å se på de tingene med en fasong som tillater denne typen utskeielser

3. Riktig form

Skal den være hard eller myk? Tykk eller tynn? Lang eller kort? Med hard menes hard som hardplast, glass eller stål. Med myk menes forskjellige jelly-materialer eller silikon. Silikonmateriale kommer også i flere utførelser, fra meget fast, til dildoer i et materiale med egenskaper som gjør at det kjennes ut som en ekte penis.

4. Riktig kraft

Kraftig eller mindre kraftig vibrasjon? Eller ikke i det hele tatt? En vibrator i hardplast har vanligvis en kraftigere vibrasjon enn en i et mykt materiale. Og det finnes vibratorer med ulike vibrasjonsmønsstre, og forskjell mellom dyp og rumlende vibrasjon til mer intens overfladisk vibrasjon.

5. Riktig pris

Det er kjedelig å bruke 7-800,- på noe du uansett ikke liker. Dersom du virkelig liker ditt nye leketøy, kan du heller gå til anskaffelse av en som er hakket dyrere og bedre neste gang.
En vibrator er forbruksvare, og kan fint «brukes opp».

Samle svarene dine

Disse svarene vil langt på vei hjelpe deg å danne et bilde av hva du er på utkikk etter. Husk at det alltid er lov å spørre om du lurer på noe, uansett om det er i en fysisk butikk eller på Internett. De som jobber med slikt er vant til å få spørsmål, og blir ikke sjokkert (nesten) uansett hva du spør om.

Typiske fallgruver

1. Størst er ikke alltid best

Gutter har en tendens til å kjøpe alt for store vibratorer og dildoer. En sort gummipikk på drøye 30 cm lang er ingen lett introduksjon.

2. Den er for realistisk

Å overaske partneren med noe som ser ut som en ekte pikk er sjelden veien å gå, med mindre dere har snakket om det på forhånd. Ofte er det kanskje bedre å gå for noe i en litt mer «spenstig» farge og gjerne med en fasong som leder tankene over på litt andre ting.

3. Smøring er ikke kun for pyser

De kjøper ikke glidemiddel, de trenger det nemlig ikke. Dette er en påstand vi stadig hører. Vel, bruk glidemiddel sammen med vibratoren/dildoen din så VIL du merke forskjell. Mange vibratorer/dildoer er laget i et materiale som til en viss grad er porøst og det øker behovet for glid. Så kjøp med en liten flaske glidemiddel, det er som prikken over i-en å regne.

4. Dyrt er ikke alltid lik best

Det er synd å si det, men high-tech vibratorene egner seg ofte best for viderekommende. Mange av de er svært gode, uten tvil, men for en nybegynner kan det rett og slett være for mange ting å holde styr på.
5: Glemme å kjøpe batterier. Vi hører stadig om tilfeller hvor man må ta batterier fra fjernkontrollen på TV-en.

5. Du glemte å lade opp – eller kjøpe batterier

Nå til dags er det meste oppladbart via USB. Er kjøpet ment til bruk på et spesifikt tidspunkt, så er det en fordel å også huske å lade opp god tid i forkant.  Glemte å kjøpe batterier. Vi hører stadig om tilfeller hvor man må ta batterier fra fjernkontrollen på TV-en.

Denne serien med artikler bygger på omtaler i en rekke av verdens største sexleketøy blogger og generelle kunde tilbakemeldinger.
Vi har også tatt egne erfaringer med i betraktning, for at listen faktisk skal vise de beste produktene, ikke det som er lettest tilgjengelig.
Det kan derfor også være produkter på denne listen som er umulig/vanskelige å få kjøpt i Norge.

Du finner et stort og variert utvalg i vår nettbutikk

Gode tilbud

Om Erotikknett
Sexleketøy fra Norges mest spennende sexshop!
Erotikknett er Norges eldste online sexshop og har solgt sexleketøy siden 1999.
Vårt mål har alltid vært å tilby det beste innen sexleketøy, til de beste prisene.
Kjøp sexlektøy og tilbehør du trenger, med gratis frakt direkte til postkassen din.
Vi har naturligvis nøytral og diskret levering slik at ingen andre enn du selv vet hva du får tilsendt.

Login or register

Registering has many advantages: Possibility to write product reviews and get discount codes for the job Unique offers directly on "My page" Share and save wish lists You will also benefit from our points system which gives a discount of an additional 5%. And much more.